Menu
EUR
Badkamertrends van 2024

Badkamertrends van 2024

Door: R. Winterman Reacties: 0

1. Ontspanning

Douche-upgrades, of het nu gaat om een slimme douche of een grotere douchekop, zullen populair zijn in het komende jaar. Terwijl er veer opties zijn, staat een ontspannende douche zeker bovenaan op onze lijst. Er zijn meerdere manieren om de ontspanning te bevorderen.

  • Spa in huis

De badkamer is niet langer alleen een plek om schoon te worden, maar ook een ruimte voor ontspanning. De spa-in-huis trend streeft naar het creëren van een spa-achtige ervaring rechtstreeks thuis. Van vrijstaande badkuipen met slimme temperatuurregeling tot ingebouwde dompelbaden omgeven door sfeerverlichting: er is genoeg keuze!

Met een grote focus op mentale gezondheid in recente jaren voorspellen we dat thuisspa's een grote badkamertrend zullen zijn in 2024. Bij een hectische werk- en gezinsleven is de kostbare tijd om te ontspannen in de badkamer essentieel. Of u nu een rustgevende douche of een ontspannend bad kiest, er zijn tal van manieren om uw eigen thuisspa in 2024 te creëren.

  • Waterval

Als u op zoek bent naar een ontspannend ervaring in uw eigen huis, dan is een waterval douche de beste optie voor u. Deze douchekop stimuleert het gevoel van regen, wat een uniek, ontspannend en helend effect creëert. Met ontspannende watervaldouchekoppen en stabiele temperatuurregelingen hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw douche koud wordt.

2. Organische materialen en texturen

Natuurlijke materialen worden een essentieel aspect van badkamerontwerp. Het gebruik van organische texturen zoals hout, steen en zelfs levende planten is niet alleen visueel aantrekkelijk maar creëert ook een elegante en dromerige kamer. Ook wordt de zintuiglijke ervaring van de ruimte verrijkt.

  • Zachtgroene bries

Uw badkamer transformeren tot een levende oase met potplanten, hangende tuinen of zelfs een binnentuin is een top idee voor 2024. Het groen frist niet alleen de lucht op, maar voegt ook een rustgevende sfeer toe, waardoor de badkamer een levendige en kalmerende toevlucht wordt.

Kamerplanten zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, dus het is geen verrassing dat ze een badkamertrend voor 2024 zullen zijn. Ze voegen niet alleen een vleugje natuur toe aan een anders mogelijk saaie ruimte, maar sommige zorgen ook voor een uitstekend luchtzuiverend effect. Natuur integreren in uw badkamer is nog nooit zo eenvoudig geweest, met zoveel kamerplanten om uit te kiezen. Van chlorophytum en aloë vera tot orchideeën en vredeslelies, er is voor elke badkamer iets te vinden. Sommigen kunnen zelfs helpen om de vocht in uw badkamer onder controle te houden. Dit leidt dan tot een verminderde kans op schimmel

3. Waterbesparende douches en kranen

Duurzaamheid is het nieuwe kenmerk van moderne badkamerontwerpen. De integratie van slimme, waterbesparende onderdelen zoals touchless kranen en intelligente douches besparen veel waardevolle bronnen. Deze armaturen bieden aanpassingen in watertemperatuur, stroming en timing, waardoor zowel luxe als milieuvriendelijkheid in één pakket worden geleverd.

Waterbesparende douches zullen een grote badkamertrend zijn in 2024, dus dit is het moment om over te stappen. Er zijn tal van duurzame douches op de markt, bijvoorbeeld de Como Mood 60-doucheserie. Deze verbruiken tot 60% minder water dan standaard douches door de waterstroom te beperken, zonder dat dit ten koste gaat van uw douche-ervaring.

4. Gekleurde kranen: Goud en Gunmetal kranen

Badkamers en keukens zijn de belangrijkste kamers voor mensen die waarde willen toevoegen aan hun huis. Bij het bepalen van een ontwerp in deze twee kamers, zijn kranen van uiterst belang. Badkamerkranen kunnen een ruimte verfraaien, terwijl keukenkranen extreem praktisch en strak kunnen zijn. Bereid u voor op het nieuwe jaar met geheel nieuwe, trendy kranen!

  • Messing gouden kranen

Messing kranen zijn de meest trendy kraanafwerking ter wereld. Vanwege de chique afwerking voegt deze kraan een opvallende touch toe aan elke ruimte. Messing goud wordt veel gebruikt in badkamerkranen, spiegels, verlichting en handgrepen (zoals bij Como Mood 60). Deze badkamertrend kan elk interieur snel omtoveren van alledaags naar modern en chique. Het past moeiteloos bij een breed assortiment aan materialen zoals marmer, hout, steen, keramiek et cetera.

Messing verwarmt direct een ruimte. De zachte uitstraling van messing maakt het veelzijdig, waardoor het de omgeving complimenteert in plaats van overheerst. Geborsteld messing heeft een zachtere afwerking dan gepolijst messing en heeft een licht versleten uitstraling. Het heeft een ingetogen elegantie en een eigentijdse uitstraling.

Negatieve punten: Het komt op een premium prijs. Het kan moeilijk zijn om exacte overeenkomsten te vinden tussen andere fittingen, inclusief clickwastes, dus heeft u de neiging om alle producten van hetzelfde merk te kopen.

  • Gunmetal kranen

Geborsteld Gunmetal-PVD afwerking kan worden omschreven als een kruising tussen een chroom- en matzwarte afwerking. Zo is de donkergrijze tint is veelzijdig in stijl, maar met een zachter en natuurlijker gevoel.

Negatieve punten: Het komt op een premium prijs. Net zoals bij messing goud kan het moeilijk zijn om exacte overeenkomsten te vinden tussen andere fittingen, inclusief clickwastes. Hierdoor krijgt u de neiging om alles van hetzelfde merk te kopen.

5. Marmer

In 2024 maken marmeren wastafels een sterke statement in het interieurontwerp van badkamers. In de kunst, decoratie en bouwsectoren wordt vaak gebruikgemaakt van natuursteen. Het gebruik ervan is natuurlijk ook aanwezig in toiletruimtes. Naast de klassieke uitstraling die natuursteen biedt aan de ruimte, is duurzaamheid een belangrijk aspect. Marmer blijft namelijk heel lang zonder te verouderen. Dit zorgt ervoor dat het voor decennia in een badkamer kan blijven.

6. Een ander perspectief op de badkamer

De moderne badkamer is niet langer slechts een ruimte voor hygiëneprocedures; het is een volwaardige kamer die de stijl en het comfort van een woonkamer of slaapkamer weerspiegelt. De trend draait om het opnieuw definiëren van de rol van de badkamer,

waardoor het een stijlvolle en comfortabele ruimte wordt.

  • Integratie van technologie

De integratie van technologie in badkamerarmaturen en accessoires is een trend die blijft. Slimme toiletten, spiegels en watersystemen die worden bediend via spraakopdrachten of mobiele apps geven een futuristische touch aan de badkameromgeving.

7. Minimalisme

Een trend die we niet snel uit de mode zien raken, is minimalisme. Simpelheid en strakke lijnen zijn al vele jaren populair. Hoewel traditionele badkamers ook weer in de mode komen, lijkt minimalisme voorlopig niet te verdwijnen.

Minimalisme betekent niet altijd saaie en eenvoudige ontwerpen; u kunt een prachtige minimalistische badkamer creëren, zelfs met kleur. Als u overweegt om uw badkamer om te toveren tot een minimalistische ruimte, wordt u door niets weerhouden om een snufje goud of zelfs zwart toe te voegen. Maar niet alles tegelijk natuurlijk.

Terwijl de badkamer voorheen vaak over het hoofd werd gezien, laten de trends van 2024 hoe essentieel deze ruimte is geworden bij het ontwerpen van interieur. Hierin komen technologische innovaties, duurzaamheid en design samen. Of u wilt renoveren, of gewoon uw interieur wilt bijwerken, deze wereldwijde trends bieden een bron van inspiratie om een badkamerruimte te creëren waarin luxe en functionaliteit samenkomen.

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
\
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »