Menu
EUR
Het kiezen van de beste kraan

Het kiezen van de beste kraan

Door: R. Winterman Reacties: 0

De juiste badkamerkraan

Voor een klein huis is het vinden van een badkamerkraan soms verwarrend. Er zijn zo veel merken, ontwerpen, kleuren en vormen… Laten wij eerst beginnen met de gaten van een kraan.

Hoeveel gaten heeft een kraan nodig?

1 gats wastafelkraan 

1 gats kranen zijn meestal gemonteerd aan een wasbak of wastafel en hebben één gat waar water uitkomt. Deze kranen kunnen ook worden gemonteerd op wasbakken die al geboren gaten hebben, zolang de afmetingen overeenkomen.

 

2 gats wastafelkraan

Deze kranen hebben aparte warm/koud hendels die het besturen van watertemperatuur makkelijker maken. Deze kunnen ook worden gemonteerd aan wasbakken met 4 gaten, of 3 gaten in een speciale configuratie.

3 gats wastafelkraan 

Net zoals 2-gats kranen, hebben deze kranen aparte warm/koud hendels. De kraan kan worden gemonteerd aan wasbakken met 3 of 4 gaten.

Er zijn verschillende soorten kranen die gebruikt worden voor de badkamer en de keuken. Het soort montage dat u wilt uitvoeren heeft te maken met de stijl van uw badkamer of keuken, en hoeveel u wilt uitgeven.

Deze kranen komen met drie verschillende onderdelen: een pijp, een set hendels en een voetstuk. Het design zorgt voor een makkelijke installatie op elke wasbak met 3 gaten. De hendels kunnen aan de muur worden gemonteerd, of aan het aanrecht (met of zonder voetstuk).     

                                                                              

Deze kranen zijn meestal klein en compact, waardoor ze beter passen in kleine badkamers. Omdat deze kranen maar een hendel hebben, zijn ze een stuk makkelijker schoon te maken dan andere kraansoorten.

Inbouw wastafelkraan

Deze kranen worden direct vastgemaakt aan een muur, waardoor er geen ruimte wordt opgenomen op uw aanrecht. Als u een kraan wilt die er simpel uitziet of niet veel ruimte in beslag neemt, dan is dit de beste keuze voor u.

Een hendel wastafelkraan

Deze kranen hebben één uitloop die zicht strekt over de wasbak met een hendel aan de zijkant. Deze hendel kan het water laten stromen, maar ook de temperatuur ervan bepalen. Een handel kranen worden door één gat in de wastafel gemonteerd en zijn direct (onzichtbaar) verbonden aan de waterleidingen.

Waskomkranen

Deze installatie wordt gebruikt bij waskommen die direct boven een badmeubel of aanrecht zitten. Omdat deze waskommen niet direct aan de meubels worden vastgemaakt, vereisen ze een kraan die los van de waskom gemonteerd kan worden. Deze kranen zijn meestal hoger dan andere kanen, zodat het water de waskom niet mist.

Elektronische wastafelkraan

Elektronische wastafelkraan zorgen ervoor dat u het water kunt laten stromen zonder iets aan te raken! Deze kranen gaan simpelweg aan wanneer uw hand dichtbij genoeg staat, en uit wanneer u ze weghaalt.

Wat voor hendels zijn er?

Er zijn drie populaire soorten kraanhendels en grepen. Voor het installeren van nieuwe hendels is het belangrijk om te weten welke opties er zijn.

Hefboomhendel

Een hefboomhendel is de meest simpele keuze. Het is een lange, platte hendel waar soms een rond einde aan zit. De verticale as is voor de waterstroom, terwijl de horizontale as gebruikt wordt voor het kiezen van de temperatuur.

Kruisgreep

Deze hendel is een kruisvormige draaiknop met een verticale en horizontale balk, wat een kruis vormt. Deze hendels geven u een betere grip, wat handig kan zijn met natte handen.

Draaiknop

Een draaiknop is, zoals de naam het zegt, een knop die draait. Dit zijn meestal ronde knoppen die worden vastgemaakt aan een muur. Met bepaalde draaiknoppen kan je ook de waterstroom en temperatuur bepalen met slechts één knop. Op onze webshop vindt u draaiknoppen met geribbelde hendels die u meer grip geven, en een uniek ontwerp toevoegen aan uw badkamer.

Andere factoren

Naast de installatiemethodes en kraanhendels, zijn er ook andere eigenschappen waar u op moet letten.

Flexibele uitloop

Sommige kranen kunnen uitlopen hebben met een verlengbare, flexibele slang (net zoals een doucheslang). Deze uitlopen verbruiken over het algemeen minder water dan standaard uitlopen. Dit is ideaal voor huizen met beperkte waterdruk, of voor appartementen. Verder is het ook heel handig om een flexibele uitloop te hebben, omdat het water een groter en nauwkeuriger bereik krijgt. Deze kranen zijn perfect voor keukens.

Simpele installatie

Het gemak van de installatie is ook een belangrijke factor tijdens het uitkiezen van een kraan. Badkamerkranen zijn ontworpen voor functionaliteit, maar dat betekent niet dat de montage lastig moet zijn. Meeste badkamerkranen komen met een installatiehandleiding, met makkelijke stap voor stap uitleg. Deze handleidingen maken de montage makkelijk, zelfs als u nooit eerder een kraan heeft geïnstalleerd. Als u moeite hebt met het installeren van een kraan, of weet dat het u niet gaat lukken, is het altijd verstandig om contact op te nemen met een erkende loodgieter.

Badkamerkraan afwerkingen

Een afwerking is eigenlijk de laatste laag waarmee een badkamer is gemaakt/ontworpen. Sommige afwerkingen zorgen voor een matte look, terwijl anderen de kraan juist laten glanzen. Heel veel modellen komen ook nog in verschillende kleuren. Met zo veel soorten badkamerkranen is het soms lastig om uit te kiezen welke afwerking het beste is. Gelukkig is het moeilijk om een verkeerde keuze te maken uit ons assortiment.

Geborstelde afwerkingen

Onze kranen zijn verkrijgbaar in geborstelde afwerkingen, met uitzondering van mat zwart en chroom. Deze afwerking zorgt voor een glanzend, maar matte effect zonder de metallische uitstraling ervan af te nemen.

Mat zwart

Een moderne en populaire keuze; met matzwart is het moeilijk verkeerd te gaan. Matzwarte kranen geven een strak, lux en minimalistisch effect aan uw badkamer zonder uit te blinken.

Gouden kraan

Deze messing goudkleurige kranen staan voor luxe. Goud gaat vooral goed samen met zwarte of witte badkamers, waaraan het een luxe uitstraling levert aan de badkamer. Als u op zoek bent naar een opvallende kleur, dan is dit de beste keuze. De geborstelde afwerking zorgt voor een mat en glanzend effect.

Rose gold

Nog een moderne en prachtige kraan; rose gold is een echte topper wat betreft variatie. Rose gold ziet er super chic uit zonder klassiek en robuust te zijn. Deze goudkleurige kraan werkt ook heel goed in badkamers met verschillende kleuren. Een echte aanrader als u een luxe kraan wilt met een rustgevende warme kleur.

Gunmetal

Gunmetal is onze favoriete kleur. Het is een donkergrijze afwerking. De kleur is elegant, klassiek en futuristisch tegelijk, en geeft een robuust effect aan uw badkamer. Gunmetal is ook te combineren met elke badkamer, en het kan zelfs werken met gouden draaiknoppen. Wij raden het wel aan om deze te gebruiken in lichtere badkamers.

Chroom

Chroom is een klassieke kleur dat te vinden in bijna elke badkamer. Het is een lichtgrijze, glanzende kleur die in elke badkamer kan passen.

Nickel

Brushed nickel is een wat warmere, lichtgrijze kleur die niet glanst. Deze kleur is modern, strak en rus

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
\
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »