Menu
EUR
Welke fonteinkraan? 2 kenmerken om goed op te letten

Welke fonteinkraan? 2 kenmerken om goed op te letten

Door: R. Winterman Reacties: 0

We zetten 2 kenmerken van de fonteinkraan en toiletkraan op een rij om rekening mee te houden:

Het type greep voor het gebruik

De afwerking van de kraan

De greep op de fonteinkraan

Allereerst de greep van de fonteinkraan of een toiletkraan die u wilt kopen. We onderscheiden in principe 3 verschillende soorten:

Greep in de uitmonding

fonteinkraan Como Black' N Roses

Hendel op de kraan

fonteinkraan  Como Mood60 een hendel

Traditionele draaiknop

De greep in de uitmonding zorgt voor het meest strakke ontwerp. Er is alleen sprake van een uitmonding uit het fonteintje of de kleine wasbak. Helemaal aan het eind bevindt zich de draaiknop om de kraan te bedienen. Netjes verwerkt in de rest van het design, maar aan de andere kant relatief lastig te bedienen.

Meer gebruikelijk is de hendel op de kraan. Beschikbaar in verschillende ontwerpen en een zeer praktische keuze. Eenvoudig te bedienen en beschikbaar in mooie strakke designs.

Let op: Over het algemeen komt er uit de fontein- of toiletkraan alleen koud water, waardoor de hendel maar één kant op kan.

Tenslotte kunt u gebruik maken van een kraan met een traditionele draaiknop. De meest klassieke keuze, die er vooral mooi uitziet in een klassiek of landelijk interieur. Iets minder gemakkelijk te bedienen, maar oer-degelijk en daarmee toch een goede keuze.

De afwerking van de toiletkraan: chroom, RVS, zwart, goud, rose gold, gunmetal of iets anders

fonteinkraan zwart Como Mood60fonteinkraan Como rose gold

En daarnaast, let bij het kopen van een fonteinkraan of een toiletkraan goed op het materiaal waarin deze is afgewerkt. Chroom zorgt bijvoorbeeld voor meer licht in het toilet, terwijl RVS op een robuuste wijze in elkaar zit.

Tip: RVS is bovendien meer hygiënisch, dankzij de unieke eigenschappen van het materiaal. Bacteriën kunnen zich daarop minder gemakkelijk vormen en verspreiden.

Het kraanlichaam dient van messing of RVS te zijn, over keramische schijven te beschikken en een goede chroomlaag te krijgen. Op die manier is er sprake van een degelijk model, dat qua materialen in ieder geval goed in elkaar zit. Of u daarna gebruik maakt van een afwerking in chroom, RVS of iets anders heeft vooral te maken met smaak.

Fonteinkraan of toiletkraan kopen

Een fonteinkraan of een toiletkraan kopen en daarvoor het beste model kiezen? Let dan dus goed op de 2 belangrijke eigenschappen. Kijk goed naar de manier waarop u de kraan kunt bedienen en let op de gebruikte materialen. Enigszins voor de afwerking, maar vooral voor de rest van de kraan. Op die manier kunt u een geschikte toiletkraan kopen, om uw handen mee te wassen na een bezoek aan het toilet.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
\
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »