Menu
EUR
Wastafelkraan kopen: inbouw, opbouw of voor een waskom

Wastafelkraan kopen: inbouw, opbouw of voor een waskom

Door: R. Winterman Reacties: 0

Onmisbaar en daarvoor uitermate functioneel. Maar tevens een mooi designelement in de badkamer. De wastafelkraan dient verschillende doelen. Een goede kraan draagt bij aan het interieur en zorgt er ondertussen voor dat u water heeft in de wasbak of waskom.

We onderscheiden verschillende soorten wastafelkranen. Afhankelijk van het model dient u rekening te houden met de plaatsing in de wand, een kraangat in de wastafel of een kraangat in het blad waar de waskom op staat. We zetten de verschillende soorten kranen op een rij, net als een paar handige tips.

Inbouw wastafelkraan: in de wand

De inbouw wastafelkraan is voor veel mensen de mooiste oplossing. De kraan komt direct uit de wand, waardoor het water gewoon uit de muur lijkt te stromen. Houd er rekening mee dat u zowel de kraan als de bediening daarvan dient aan te brengen.

Tip: kijk goed naar de diepte van de uitloop van de inbouw wastafelkraan. Zorg ervoor dat de kraan ver genoeg naar voren komt. Ten eerste om te voorkomen dat het water naast de wasbak valt. Ten tweede om te voorkomen dat te ver naar voren dient te buigen om het water te kunnen gebruiken.

Uiteraard zijn de inbouw wastafelkranen beschikbaar in verschillende mooie materialen. Bekijk goud, rose goud, gunmetal, zwart kleuren. Bij voorkeur als mengkraan, zodat u voldoende heeft aan de uitloop en één onderdeel voor de bediening.

Opbouw wastafelkraan: kraangat

Het meest traditionele model is een opbouw wastafelkraan. Daarmee kiest u voor een kraan die u plaatst in de wastafel of wasbak. Zorg er dus voor dat u een model kiest met een kraangat. Daar kunt u de kraan in plaatsen, waarbij de uitloop opnieuw groot genoeg dient te zijn.

Het verdient opnieuw de voorkeur om een mengkraan te gebruiken. Behalve wanneer u kiest voor een klassiek interieur in de badkamer. In dat geval zijn twee losse kranen voor warm en koud over het algemeen het meest stijlvol. Bekijk ons uitgebreide assortiment om daar een keuze uit te maken.

Waskom kranen: kraangat in het blad

En heeft u een waskom, zoals in een luxe hotel? Kies dan voor de speciale waskom kranen. Het zijn hoge modellen met een langere of kortere uitloop, afhankelijk van de plaats naast de waskom die u gebruikt.

Zorg ervoor dat het water ver genoeg in de waskom valt. U voorkomt daarmee dat het er alsnog gaat op het moment dat u het water gebruikt met uw handen eronder. Zorg ervoor dat er een kraangat in het blad onder de waskom zit.

Tip: bij een waskom kunt u ook gebruik maken van de inbouw wastafelkranen. U heeft wat dat betreft de keuze uit verschillende oplossingen, altijd met een stijlvol resultaat.

Bekijk de verschillende wastafelkranen uit ons brede assortiment en maak online uw keuze. Of kom bij ons langs in de showroom. Ook op zoek naar een bijpassend badkamermeubel of waskom? Ook daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
\
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »