Menu
EUR
Het kiezen van de beste badmeubel

Het kiezen van de beste badmeubel

Door: R. Winterman Reacties: 0

Meet uw badkamerruimte

Het eerste wat u moet doen voordat u een badmeubel uitzoekt, is het meten van uw badkamerruimte. Dit verzekert u dat er genoeg ruimte zal zijn voor het openen van deuren, lades en kasten. Ook wilt u er zeker van zijn dat er genoeg ruimte is om te bewegen.

Er moet dan ook gelet worden op de volgende aspecten;

  • Waterleidingen;
  • Hoogte van het meubel;
  • Ruimte tussen spiegels en lichtknoppen;
  • Ruimte tussen de toiletpot en het meubel
  • Ruimte overlaten voor (evt.) toekomstige toevoeging

Kies de stijl van uw badmeubel

Het is altijd beter om een badmeubel te kiezen die past bij uw persoonlijke stijl. Er zijn meerdere stijlen van badmeubels beschikbaar om uw badkamer mooier te maken. U kunt kiezen uit rustiek, modern, klassiek, strak, uniek en nog veel meer.

Kleur en afwerking

Meeste badmeubels komen met een afwerking van glas, hout, of zelfs metaal. Maar dat is niet alles: ze komen ook in verschillende kleuren, en zwart is de meest populaire keuze. U kunt ook nooit fout gaan met eikenhout, grijs of donkerblauw. Het verven van een badmeubel geeft u ook de mogelijkheid om te experimenteren met kleuren.

Hardware

Zodra u geïnteresseerd raakt in een badmeubel, moet u ook de omschrijving goed doorlezen. Hierin kunt u zien welke eigenschappen het meubel heeft, zoals wat voor kasten het heeft.

Verder zijn de afmetingen belangrijk, en die hebben vooral te maken met hoe groot uw badkamer is. Voor een kleine badkamer is een badmeubel genoeg. Een grotere badkamer geeft u zeker meer opties qua meubels, en dat betekent meer ruimte om producten op te bergen.

Houtsoort

Er zijn veel verschillende soorten hout. Er zijn badmeubels van dennenhout, eikenhout, esdoornhout, massiefhout en meer. Tijdens het kiezen moet u niet alleen letten op uw budget, maar ook op uw vorkeuren.

Badmeubel met waskom

Tijdens het uitkiezen van een badmeubel met een waskom, moet u opletten op de soort waskom en de vorm daarvan. De meest voorkomende vormen zijn rond, rechthoekig, vierkant en ovaal. De meest populaire soorten vindt u hieronder.

Muurvaste wasbakken: Deze wasbakken zijn het meest geschikt voor een kleine badkamer omdat ze gemonteerd zijn aan een muur, wat ruimte creëert voor andere toevoegingen.

Waskommen: dit zijn waskommen die perfect zijn om op een badmeubel te monteren.

Inbouw wastafel: dit zijn wastafels die in het badmeubel worden verwerkt.

Bij het uitkiezen van een badkamermeubel is het ook handig om te weten waarmee het meubel bedekt is. Er zijn vele aantrekkelijke materialen die als een plaat op van een badmeubel kunnen gezet worden, zoals;

  • Keramische platen zijn de meest duurzame soorten omdat ze gemaakt zijn van niet-poreuze porselein. Deze zijn ook makkelijk om schoon te maken en te onderhouden;
  • Graniet: platen van graniet zijn zeer duurzaam en hebben een natuurlijke look;
  • Marmer: marmer is zoals keramiek makkelijk schoon te maken. Het is ideaal voor ruimtes waarin u een klassiek, strak ontwerp wilt hebben;
  • Kwarts: dit is een heel mooi, duurzaam materiaal dat makkelijk is te onderhouden. Het kan eigenlijk heel uw leven meegaan, indien goed verzorgd;
  • Laminaat: platen van laminaat zijn meestal vlekbestending en behouden hun kleur voor een heel lange tijd. Ze zijn echter niet het makkelijkst om schoon te maken;
  • Solid surface: de perfecte plaat voor een effen, strakke badkamer. Het is niet-poreus en vlekbestending.

Badmeubelsoorten

Zwevende badmeubels

Deze badmeubels zijn ideaal voor moderne of kleine badkamers. Deze badmeubels worden vastgemaakt aan muren zodat het lijkt alsof ze zweven. Dit zorgt ervoor dat uw badkamer er groter uit kan zien.

Hoek badmeubels

Voor badkamers met een unieke lay-out is deze badmeubelsoort de beste optie. Deze badmeubels worden gebouwd in de hoek van een badkamer en geven een modern gevoel aan een badkamer. Ze zijn compact, wat wel zorgt voor minder opslagruimte.

Badmeubel met twee wasbakken

De naam zegt het al: dit zijn badmeubels waarbij u geen zorgen hoeft te maken over het delen van de badkamerruimte. Omdat er twee waskommen aanwezig zijn, kunnen ze ook tegelijk worden gebruikt door twee mensen. U moet er wel zeker van zijn dat deze badmeubel in uw badkamer zal passen, omdat deze meubels vaak wat langer zijn.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
\
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »