Menu
EUR
Douchekop ontkalken: de mogelijke middeltjes

Douchekop ontkalken: de mogelijke middeltjes

Door: R. Winterman Reacties: 0

Douchekop ontkalken: de mogelijke middeltjes

In de meeste gevallen maakt men (bijna) dagelijks gebruik van de douchekop in huis. Doordat er kalk in het water zit, kan het zijn dat de gaatjes verstopt raken. Ontzettend vervelend natuurlijk, want dit zorgt ervoor dat de straal heel anders aanvoelt. Gelukkig is het mogelijk om de douchekop te ontkalken, zonder dat het te veel moeite kost. Ook zijn er verschillende middeltjes die u kunt gebruiken, waarvan u er waarschijnlijk al een aantal in huis hebt. Makkelijker kan niet!

Kunt u de douchekop niet loshalen of doet u dit liever niet? Dat is geen probleem. Wij zullen u ook vertellen hoe u dit kunt doen zonder deze los te halen. Is het wel mogelijk om dit te doen? Dan raden wij dit zeker aan. Het maakt het voor uzelf namelijk een stuk makkelijker.

Douchekop ontkalken

Douchekop ontkalken zonder los te halen

In sommige gevallen is het niet handig om de hele douchekop eraf te halen om deze te ontkalken. Misschien is het te veel gedoe, lukt het niet of kunt u er niet goed bij. In dat geval zijn er ook mogelijkheden om de douchekop te ontkalken zonder los te halen. U kunt een plastic zakje vullen met één van bovenstaande goedjes en deze goed om de douchekop knopen. Doe dit bijvoorbeeld met een elastiekje. Het is belangrijk dat u dit een poosje laat weken, denk bijvoorbeeld aan een halve dag of langer. Nadat u de zak heeft verwijderd, kunt u de kalkresten wegpoetsen met een zachte doek. Vergeet niet om de douchekop even goed door te spoelen en daarna natuurlijk te drogen. Anders moet u binnen de kortste keren opnieuw uw douche gaan ontkalken!

Het handige middeltje azijn

Waar velen waarschijnlijk al gehoord van hebben, dat is ontkalken met azijn. Dit is ook vaak iets dat de meesten al in huis hebben, wat het extra makkelijk maakt. Het is het makkelijkst om een teiltje of emmer te pakken en deze te vullen met ¾ water en ¼ azijn. Draai vervolgens de douchekop en de slang los en laat deze een paar uur weken. Daarna kunt u ze afspoelen en weer terugplaatsen. Laat er wel nog even goed water doorheen stromen voordat u er weer gebruik van gaat maken.

Kraan ontkalken

Douchekop ontkalken zonder azijn

Schoonmaakazijn is een vrij agressief middeltje, waardoor niet iedereen het fijn vindt om dit te gebruiken. In dat geval zijn er genoeg andere opties waar u gebruik van kunt maken, zelfs dingen die u waarschijnlijk al in huis heeft.

Cola

Geloof het of niet, maar cola is een uitstekend middeltje om mee te ontkalken. Als u dus nog een laagje cola over hebt, dan komt dat perfect uit voor uw douchekop. Giet deze vloeistof ook simpelweg in een teiltje of emmer en leg de producten hierin. Laat dit ongeveer 24 uur staan en spoel dan af met water. U zult merken dat uw douchekop bijna zo goed als nieuw zal zijn!

Soda

Iets dat veel mensen ook standaard in huis hebben, dat is soda. Ook dit werkt uitstekend als u de douchekop wil ontkalken. Voeg ongeveer 2 of 3 eetlepels soda toe aan een emmer met warm water. Laat de douchekop minimaal 24 uur weken om het beste resultaat te bereiken. Spoel ook dit goed af en laat even doorlopen voordat u weer gebruik gaat maken van uw douche.

Citroenzuur

Een middeltje dat net zo geliefd is als schoonmaakazijn, is citroenzuur. Dit werkt vrijwel hetzelfde als de overige middeltjes, alleen mengt u hier één eetlepel citroen in een liter water. Ook hier moet de douchekop een paar uur in weken voordat u er weer gebruik van kunt maken.

Kalk voorkomen

U voelt hem misschien al aankomen: voorkomen is beter dan genezen. Gelukkig is het mogelijk om kalk grotendeels te voorkomen. Dit doet u door altijd de douchekop en andere delen in de doucheruimte goed te drogen na het gebruik. Zonder water kan er namelijk geen kalk ontstaan. Even met de handdoek langs alle onderdelen na iedere douchebeurt en u bent klaar!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
\
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »