Menu
EUR
Douchekop kopen: vorm, materiaal en verstelbaarheid van belang.

Douchekop kopen: vorm, materiaal en verstelbaarheid van belang.

Door: R. Winterman Reacties: 0

Om een goede douchekop te kopen is het verstandig om rekening te houden met een paar verschillende factoren. Wat is bijvoorbeeld de vorm van de douchekop die u kiest, in welk materiaal moet de kop zijn uitgevoerd en wat zijn de mogelijkheden om die te verstellen? We zetten de belangrijke zaken voor u op een rij.

Vorm van de douchekop

De vorm van de douchekop bepaalt in grote mate hoe u daar vervolgens gebruik van kunt maken. De traditionele douchekop heeft een ronde vorm en zorgt er daarmee voor dat er een aangename straal met water uit zal komen. De verschillende gaatjes voor de stralen zitten over het algemeen in 2 of meerdere ringen in de douchekop. Op die manier ervaart u een meer krachtige waterstraal, zonder dat daar een hoge waterdruk voor nodig is.

Ter alternatief kunt u gebruik maken van een strak ontworpen cilindervorm of een vierkante of rechthoekige douchekop. Die eerste douchekoppen zijn het best geschikt als handdouche, om specifieke plaatsen op het lichaam of de douchecabine of douchewand zelf af te spoelen. De vierkante en rechthoekige douchekoppen zorgen vooral voor een bijzonder ontwerp, bijvoorbeeld in lijn met de rest van de materialen die u in de badkamer gebruikt.

Materiaal van de douchekop

Dat materiaal van de douchekop is tevens de moeite van het vergelijken waard. Veel van de douchekoppen zijn bijvoorbeeld uitgevoerd in chroom, waardoor ze een mooie glans krijgen (mits u het schoonhoudt van kalkaanslag). Het is echter ook mogelijk om een douchekop in messing te kopen, waardoor er een meer uitgesproken glans ontstaat. Wilt u juist zorgen voor wat minder glans, door middel van een matte uitstraling? Dan is de RVS, goud, rose goud, gunmetal of zwart douchekop wellicht een geschikte keuze. Wat dat betreft kunt u er meerdere kanten mee op.

Verstelbaarheid voor meerdere standen

Kijk tenslotte naar een functioneel aspect van de douchekop: de mogelijkheid om die in te stellen en de stand te veranderen. Veel van de douchekoppen die u kunt verstellen hebben 3 standen, van een zachte massagestand tot een harde straal om wat meer druk uit te oefenen. Vindt u dit belangrijk? Let er dan op dat de douchekop die u wilt kopen de mogelijkheid tot verstellen biedt.

Online douchekop kopen

U kunt op basis van de genoemde factoren zelf een geschikte douchekop kopen, bijvoorbeeld wanneer die nog niet in een complete set zit. Gaat de douchekop kapot? Bekijk online de verschillende douchekoppen bij ons in het assortiment, zodat u daar op uw gemak een goede keuze uit kunt maken. Bent u toe aan wat luxe? Dan is een regendouchekop wellicht iets voor u.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
\
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »