Menu
EUR
Inbouwkraan of opbouwkraan: gemak of stijl in de badkamer

Inbouwkraan of opbouwkraan: gemak of stijl in de badkamer

Door: R. Winterman Reacties: 0

Inbouwkraan of opbouwkraan: gemak of stijl in de badkamer

De inbouwkraan of een opbouwkraan: wat is de beste keuze voor bij u in de badkamer? Dat hangt uiteraard van een aantal factoren af. Kies voor gemak of kies voor stijl. Zowel met betrekking tot de plaatsing als het eventuele onderhoud op een later moment. We zetten de voor- en nadelen van de beide soorten kranen voor u op een rij. Zodat het gemakkelijker wordt om te kiezen voor een opbouwkraan of een inbouwkraan in de badkamer.

Inbouwkraan in een nieuwe badkamer

Veel van onze klanten kiezen voor een inbouwkraan op het moment dat ze een nieuwe badkamer laten maken. Een mooie en stijlvolle keuze, waarmee u zorgt voor een nette afwerking van het geheel. Het grootste gedeelte van de kraan lijkt in de muur te verdwijnen, waarin het leidingwerk toch al is weggewerkt. Alleen de uitloop van de kraan steekt uit de muur, bijvoorbeeld om het water in de wastafel van uw badkamer meubel te laten vallen. Een zeer stijlvolle keuze, maar lastig wanneer er eventueel onderhoud gepleegd moet worden.

Opbouwkraan ter vervanging

En het kost veel extra werk om een inbouwkraan te plaatsen indien de badkamer verder al af is. Het tegelwerk zal van de muur moeten, want er moeten leidingen gefreesd worden naar het punt waar u het water uit de muur wilt laten stromen. Vervolgens is het belangrijk om het tegelwerk weer netjes te herstellen of dat helemaal opnieuw te doen.

De opbouwkraan is wat dat betreft populairder op het moment dat de badkamer al af is en u daar een nieuwe kraan in wilt aanbrengen. Dat is beduidend minder werk, waardoor de kans groot is dat  u de relatief gemakkelijke werkzaamheden zelfs gewoon zelf kunt uitvoeren.

Inbouwkraan of opbouwkraan

Onderhoud aan de kraan in de badkamer

En komt het neer op het onderhoud aan de kraan in de badkamer? Ook dan verdient een opbouwkraan de voorkeur. U kunt er gemakkelijk bij. Zowel de kraan als de leidingen daar naartoe en de aansluitingen zijn goed toegankelijk. Bij een eventuele lekkage op het aansluitpunt zal u dat meteen merken, zodat u daar wat aan kunt doen. Dit is anders dan bij een inbouwkraan, wanneer de problemen zich in de wand voor zullen doen en u daar niet meteen wat van zal merken. Wat dat betreft zorgt de opbouwkraan voor meer gemak, terwijl de inbouwkraan de meer stijlvolle keuze is.

Inbouw- en opbouwkranen kopen

Benieuwd naar ons assortiment op het gebied van inbouw- en opbouwkranen? We zorgen er met de diverse kranen graag voor dat u daar op uw gemak een keuze uit kunt maken. Bekijk de verschillende modellen en bepaal of u de kraan wilt laten inbouwen of niet. Een opbouw kraan is de meest gemakkelijke keuze. Gaat u de badkamer toch al volledig verbouwen? Dan is een inbouwkraan wellicht een interessant en stijlvol alternatief

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
\
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »